Fajter

Društvo

ГРИСИНА - РЕФОРМА: Министар Шарчевић најавио избацивање нездраве хране из школа; Деца ће да једу "школско воће" и пију "школско млеко"

Autor: Фајтер / Н1 / од 12.10.2017.

Министар просвете Младен Шарчевић формирао је тим који ће се бавити реформом исхране ђака, а први корак је прикупљање података о томе колико школа има кухињу, где су оне у употреби, а где је потребно реновирање и набавка опреме, пишу "Вечерње новости".

Министар Шарчевић за "Новости" каже да ће учинити све да исхрана деце у школама буде потпуно у систему просвете – кроз школске кихиње, угоститељске школе или ресторане ђачких и студенстких центара, у којима би се спремали оброци за школе.

Тако би се спречили случајеви тровања попут оног који се недавно догодио београдским основцима када је пронађена салмонела у храни коју је спремала фирма "Кетеринг и бејк".

Шарчевић истиче да су посебан проблем и јавне набавке које обавезују школу да узме најјефтинију понуду.

Најављује и пројекат промоције здраве исхране у сарадњи са Министарством пољопривреде, где ће се увести "школско воће" и "школско млеко".

"Покушаћемо да за део ученика набавимо ове воћне и млечне ужине потпуно бесплатно, а за остале по најнижим ценама. Биће то намирнице највишег квалитета, здраве и хранљиве, најављује Шарчевић.

"Желимо да децу учимо колико је важна здрава исхрана, а не да им у школама продајемо чипс и слаткише. Немам ништа против пецива, али у контролисаним количинама", поручује министар.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti