Fajter

Zanimljivosti

Snimak koji je nikog ravnodušnog: Majka delfin gura svoje mrtvo mladunče (VIDEO)

Autor: Glas javnosti

Emotivan snimak koji kruži internetom ovih dana pokazuje ženku delfina kako u tišini gura telo svojeg mrtvog mladunčeta iznad površine vode, dok stručnjaci sumnjaju kako nije jela pet dana.

Ova scena snimljena je u severozapadnom španskom regionu Galicija, a stručnjaci za životinje napominju da je tišina delfina posebno mučna jer ženke obično proizvode zvukove kad komuniciraju sa drugim delfinima.

- Majka nije jela pet dana dok je gurala svoje mrtvo mladunče sa sobom - rekao je biolog Bruno Dijaz.

On je dodao kako je ovaj snimak posebno tužan zbog tišine.

- Ženke puno komuniciraju i proizvode zvukove kako bi uspostavile kontakt sa drugim delfinima - objasnio je biolog.

Međutim, kako je dodao, ona ne komunicira sa svojom bebom, već je u konstantnoj tišini. Ponašanje delfina dovelo je to toga da naučnici poveruju kako je majka u potpunosti bila svesna da je njeno mladunče umrlo.

- Naučno je veoma teško znati šta se događa u glavi životinje, ali zbog tišine verujemo da zna da je beba mrtva - dodao je Dijaz.

Prema pisanju medija, zabeležena su samo dva slučaja u kojima je mama delfin pokazala materinsku brigu za mrtvo mladunče.

Responsive image
ČUDO NA BANOVOM BRDU: Gradnju kuće započeli od krova?! (FOTO)
Responsive image
ČUDO NA BANOVOM BRDU: Gradnju kuće započeli od krova?! (FOTO)
Responsive image
ČUDO NA BANOVOM BRDU: Gradnju kuće započeli od krova?! (FOTO)

Jedan se dogodio u Indijskom okeanu, a drugi u Karipskom moru. Međutim, Dijaz kaže da su oba trajala samo nekoliko minuta, dok je poslednji incident trajao nekoliko dana.

Ovaj tragični incident mnoge je podsetio na slučaj od pre nekoliko godina, kada je ženka kita ubice čak 17 dana gurala svoje mrtvo mladunče i nije mu dozvolila da potone. Nedavno je svet obišla vest da je ta ista ženka ponovo trudna, a onda je snimljena sa svojom novom bebom.

(Glas javnosti/Blic)

 

 

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti