Fajter

Vesti

УМЕТНОСТ ДИЛОВАЊА: Колумбија одлучила да затвори "МУЗЕЈ ЕСКОБАР"

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 21.09.2018.

Колумбијска полиција затворила је мали музеј у Медељину који је приказивао живот и време злогласног наркобоса Пабла Ескобара, јер његови власници немају дозволу за обављање активности, саопштиле су власти.

Наведено је да је у музеју било седам посетилаца када је полиција у среду извела рацију и запечатила улаз.

Музеј којим је руководио Ескобаров 71-огодишњи брат Роберто био је популарна локација на такозваној "нарко тури" у Медељину.

Та контроверзна тура води посетиоце на неколико места повезаних са животом Пабла Ескобара, међу којима су његова гробница, затвор који је изградио за себе и луксузна вила коју су његови непријатељи бомбардовали.

Градоначелник Медељина Федерико Гутијерес је рекао да су такве туре легалне али да му се не допадају јер промовишу "мафијашку културу".

"Шта ако бисмо причали приче жртава (трговине дрогом) и учинили нешто да их не заборавимо, уместо да људе који су направили толику штету приказујемо као легенде", рекао је он након што је објавио затварање музеја.

Гутијерес је водио кампању за промену градске културе и изјашњавао се против телевизијских серија које се баве животима медељинских наркобосова.

Он је раније ове године изнео планове за рушење Монака, напуштене шестоспратнице која је припадала Ескобару, и претварање локације у парк у ком ће бити споменик жртвама колумбијских картела, укључујући и стотине полицајаца убијених по Ескобаровом наређењу.

"Убеђен сам да сви симболи безакоња морају пасти", рекао је градоначелник.

 

Фајтер / Б92.нет / од 21.09.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti