Fajter

Vesti

У ЧЕТВРТАК СТИЖЕ НАЈВРЕЛИЈИ ТАЛАС ОВЕ ГОДИНЕ! КУВАЋЕМО СЕ НА 37 СТЕПЕНИ! Паклене температуре неће падати ни ноћу, а ево шта нас чека до краја лета!

Autor: Аутор: Фајтери /Курир.рс / ОД 07.06.2019

Кратко захлађење које нас је задесило последњих дана, са максималним температурама до тек 24 степена Цезлијусових, што је испод просека за ово доба године, од данас остаје за нама.

Почетком следеће седмице очекује нас топлије време, а након тога можда и најјачи тропски талас овог лета. Из дана у дан од понедељка температуре ће бивати све више, па нас тако у понедељак очекује пријатно, сунчано и умерено топло време са температурама до 29 степени.

 

У уторак стиже прилив топле ваздушне масе, па ће жива у термометру ићи и који степен изнад 30. подеока, док ће у среду достићи 35 степени.

 

Ипак, тек у четвртак нас очекује право тропско време када метеоролози Републичког хидрометеоролошког завода предвиђају да ће у Београду бити чак 37 степени, што ће без дилеме бити најтоплији дан у 2019. години.

 

Подсетимо, овог лета је до сада максимална температура у српској престоници

била 34 степена, и она је измерена у неколико наврата. А скоро је извесно да ће слична ситуација бити и у осталим крајевима наше земље.

 

Тропске вечери од четврка

 

Све до среде ноћи ће бити пријатне за спавање, а од четвртка се припремите на тропске вечери и јутра јер се температуре неће спуштати испод 20 степени.

Сви који ће одмор провести у Србији не морају да брину, биће у прилици да уживају у лепом и топлом времену, са много сунца, идеалном за купање и сунчање на базенима или некој од плажа на популарним излетиштима.

Марко Чубрило, професор географије из Новог Сада и велики заљубљеник у метеорологију, који је због веома тачних прогноза стекао на десетине хиљада пратилаца на Фејсбуку, потврђује долазак врелог таласа наредне седмице.

 

Стиже топли ваздух из Африке

 

- Од среде до петка очекује нас прилив веома топлог ваздуха из северне Африке. Уследиће јако отопљење, у среду ће температуре бити већ око 34 степена понегде, а у четвртак и до 37. Ноћне температуре ће такође бити у порасту, тако да свима који тешко подносе врућине саветујем да ових неколико дана освежења искористе што боље могу и "напуне батерије" јер следи брз и јак повратак врелог лета - објавио је он на свом Фејсбук профилу.

 

За следећи викенд опет пад, па опед врелина.

 

У петак и за наредни викенд очекују нас максималне температуре које би могле бити умереније, у интервалу од 25 до 31 степен, али да то неће дуго трајати потврђују све прогнозе, као на пример прогноза на Би-Би-Сију (ББЦ).

Марко Чубрило има слична предвиђања.

 

- Врло је извесно да после тог освежења, негде од 11. августа стиже нов период веома топлог времена који би потрајао негде до средине месеца - пише Чубрило.

 

Тек од 15-16. августа могли бисмо да очекујемо какво-такво захлађење.

 

- Има сигнала који упућују на осетније погоршање уз кишу и захлађење почетком друге половине августа, али то је заиста далека прича - закључује Чубрило.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti