Fajter

Vesti

ГОРАН ВЕСИЋ ПОРУЧИО ТАКСИСТИМА: Прекините блокаду, мучите грађане

Протест није решење. Грађани нису одговорни и не би требало да решавају спор између таксиста и државних институција, рекао је Весић


Заменик градоначелника Београда Горан Весић апеловао је јуче на таксисте да обуставе блокаду престонице јер „тиме малтретирају све грађане, који нису одговорни за њихове проблеме“.


- Блокада града није решење и у име Града Београда апелујем на таксисте да блокаде буду прекинуте. Грађани нису одговорни и не би требало да решавају спор између таксиста и државних институција - рекао је Весић.


Он је истакао да град нема права да спречава штрајк, јер је то уставно право и свако може да се бори за себе. Такође, додао је да се надлежни успешно боре против оних који не поштују закон, али да компанија која послује путем апликације „није класичан дивљи превоз“:


- Обавеза Града је да се бавимо дивљим таксистима и ми смо их малтене сузбили. Одузимамо возила и подносимо пријаве. Али постоји разлика између иновативних и дивљих таксиста - рекао је он.


Истакао је и да делимично разуме захтеве таксиста јер траже спровођење закона, али и оценио да ништа од тога не оправдава блокаду града.


- Постоји и други вид борбе - одлазак у надлежне институције, тражење састанака и инсистирање на спровођењу закона - нагласио је Весић.


Таксисти ни његов апел нису усвојили, већ су и јуче одржали шести по реду протест и тиме паралисали најпрометније улице у Београду. Међу таксистима су се нашла и возила с таблама на крову прекривеним црним платном, а реч је представницима Удружења независних такси превозника (БУНТ).


Александар Бјелић, председник Савеза удружења таксиста, најавио је да ће се током следеће недеље протести организовати од 14 до 17 часова, „ у време када се грађани враћају с посла“

 

(Курир.рс / .М. В. / Фото:Зорана Јевтић)



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti