Fajter

Svet

МОША! Северна Кореја ЛАЖИРАЛА ЛАНСИРАЊЕ "убитачне" балистичке ракете која прети Америци? Стручњаци пронашли ГРЕШКЕ НА ФОТОГРАФИЈАМА! (ФОТО)

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 05.12.2017.

Изгледа да су ноћне фотографије последњег лансирања севернокорејске ракете хвасонг- 5 лажиране, објавио је данас Си-Ен-Ен.

Наиме, Марко Лангброек, стручњак за свемир који прати севернокорејски ракетни програм, приметио је нешто "чудно" у вези с фотографијама које су објавили државни медији Пјонгјанга. Реч је о распореду звезда иза лансиране ракете.

Према његовом мишљењу, сазвежђа су постављена супротно, што у стварности уопште није тако. Како наводи Си-Ен-Ен, Лангброек је одредио смер фотографија на основу облика дима из ракетног мотора. Своје тврдње поткрепио је и фотографијама и све то објавио на свом налогу на Твитеру.

Си-Ен-Ен подсећа да је Северна Кореја саопштила да је лансирала још једну интерконтиненталну балистичку ракету прошле среде, рано ујутро по локалном времену, за коју тврди да је најсавременија до сада и да може да погоди територију САД. Лангброек, који се стациониран у холандском граду Лејдену, каже да је посматрао фотографије лансирања од када их је Северна Кореја објавила, и то веома студиозно. Приметио је да "нешто ту није у реду".

Како каже, да би снимали звезде фотографи користе дуже излагање како би осветлили више. Међутим, дуже излагање значи да је кретање снимљено као замуц́ење. Када фотографишу ракете ноц́у, фотографи би користили широко отворену бленду и брзу брзину затварача како би ухватили брзу упоредбу ракете.

"Звезде се ту не би јасно појавиле на слици, чак и у Северној Кореји, где је загађеност веома ниска. Изгледале су тако оштро, да то једноставно није изгледало добро", рекао је Џонатан Мекдауел, астроном у Харвард-Смитсоновом центру за астрофизику, који је сааглсан са Лангброековим мишљењем да су фотографије из Северне Кореје можда "лажиране".

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti