Fajter

Porodica

АУТОГОЛЧИНА! Службеница Министарства за рад изрекла "СКАНДАЛОЗНУ ИСТИНУ" у тешком тренутку за српски наталитет: "Послодавцу треба жана да ради а не да РАЂА" (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Блиц.рс / од 12.09.2018.

"Ниједан послодавац неће запослити такву жену - која се данас запослила, а следећег дана затруднела. Њему је жена потребна да ради. Заснивате радни однос да бисте радили, а не да сутра одете на боловање".

Ако сте помислили да је оваква скандалозна изјава дошла од неког безосећајног послодаваца, преварили сте се, порука је стигла директно из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, тачније вишег саветника и шефице Одсека за послове у области популационе политике и финансијске подршке породици са децом Милене Антић Јанић и то усред кампање за подизање наталитета! (Снимак њеног гостовања на РТС почиње од 11 минута).

Труднице које су послушале савете државне кампање да дижу наталитет у Србији и отишле на породиљско боловање сад су кажњене јер неке од њих примају накнаду за породиљско одуство 900, 1.000 или око 2.000 динара.

Другим речима, неће имати "леба да једу" са све својом тек рођеном децом, ако им је то једини извор прихода по новом Закону о финансијској подршци породици са децом.

Гостујући на РТС, Милена Антић из Министартва за рад, запошаљавање, борачка и социјална питања, рекла је јуче да не знају колико је жена тако оштећено и "да ли су уопште оштећене".

Антићева је, између осталог, скандализовала све мајке да је та накнада зараде за породиљско одуство ради неге детета мера усклађивања рада и родитељства и намењена је запосленој жени, која у периоду када се породи користи одсуство у складу са Законом о раду - "дакле жени која стварно ради".

         

Објашњавајући шта значи "жена која стварно ради", она је додала:

"Значи да је засновала радни однос и код послодавца провела одређено време на раду", казала је она гостујућу у "Београдској хроници" на РТС код новинарке Раде Ђурић.

Упитана шта је са женама које су се данас запослиле, а следећег дана затруднеле Милена Антић је поентирала и запањила јавност Србије:

"Ниједан послодавац неће запослити такву жену. Њему је жена потребна да ради. Заснивате радни однос да бисте радили, а не да сутра одете на боловање", појаснила је она ситуацију.

На питање да ли жене које су провеле краћи период на послу не могу да рачунају на више од 900 динара, Антић је одговорила:

"Биће мало мање у првом периоду, али ће за следећи бити више, за следеће дете", навела је она.

Подсетимо, по новом Закону о финансијској подршци породици са децом, уколико сте радили два месеца и отворили трудничко боловање због ризичне трудноће, онда се те две плате сабирају и поделе са 18 и тако добијају цифре накнада од 900 до 2.000 динара.

 

Фајтер / Блиц.рс / од 12.09.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti