Fajter

Pop kultura

А КАО, ДЕЛОВАО ЈЕ ДРУГАЧИЈЕ? Ћерка Стива Џобса открила да је велики иноватор био ОКРУТАН, УЖАСАН и НЕПОДНОШЉИВ за околину

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 27.08.2017.

Ћерка Стива Џобса њега описује као окрутну особу која је успела у животу. Каже да је његово понашање било неподношљиво људима око њега - радницима, пословним партнерима, али и породици и пријатељима. Књига "Смол Фрај" са свим њеним сећањима на успешног оца излази 4. септембра, а Бизнисинсајдер доноси детаље.

Најстарије дете покојног оснивача "Епла" Стива Џобса, Лиза Бренан - Џобс, коју је добио са 23 године и негирао очинство док није потврђено ДНК анализом, каже да је са мајком живела у сиромаштву и да јој је отац ретко поклањао пажњу и након признавања чинства.. Кад га је суд приморао да плаћа алиментацију, прво је осигурао да случај против њега буде готов пре него што је јавно објавио Епл и постао мултимилионер.

У књизи пише између осталог да се Лизина мајка Кристин Бренан није осећала пријатно да их оставља саме јер је Стив Џобс наводно једном приликом са деветогодишњом Лизом причао о томе шта је привлачи у сексу. Када је као тинејџерка отишла да живи са њим забранио јој је да види мајку шест месеци, а кад се пожалила оцу и маћехи да се осећа усамљено и замилила их да јој пожеле лаку ноћ пред спавање, Стив Џобс јој је рекао "ми смо хладни људи".

Она пише и да је Џобс једном за време секса са својом женом тражио да Лиза буде у соби и присуствује "породичном моменту". У више наврата јој је одузимао новац и говорио да неће ништа добити од њега. Када је Лиза постала активна у средњој школи, да се такмичи у студентској влади, отац јој је замерио што не проводи више времена са породицом. "Ово не функционише. Не успеваш као члан ове породице", говорио јој је. У једном моменту комшије су биле толико забринуте за Лизу да су јој помогле да се одсели и да плати за колеџ.

Све су то извучени наводи из књиге, чија је суштина да је Стив Џобс пословно имао невероватно достигнућа, али да је исто толико био окрутан.

Лизина сећања на тај период живота драматично се разликују од сећања друге Стивове супруге Лорен Пауле Џобс и његове сестре, а сама Лиза каже да јој нису циљ осуде, већ да опрости оцу и крене даље.

"На крају - да ли су његова пословна достигнућа надмашила окрутност према другима? Не знам. Знам да често славимо људе због њихових постигнућа без ближег погледа каква су људска бића и како њихове пословне и личне амбиције утичу на људе широм света", пише његова ћерка.

Она је на свом твитер налогу најавила да ће књига бити објављена за недељу дана и да је нервозна због тога.

 

Фајтер / Б92 / од 27.08.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti