Fajter

Politika

ПРИЛИЧНО ИНТРИГАНТНА КАРИЈЕРА: Ненад Прокић, од масонског мајстора, преко Малтешких витезова, ЛДП, до заменика Муфтије Зукорлића

Autor: Фајтер / Курир.рс / од 12.01.2018.

Потпредседник Зукорлићеве Странке правде и помирења (СПП) Ненад Прокић, према сопственом призању био је масонски мајстор 33 степена али и официр Малтешког витешког реда. Чланови Малтешког реда полажу заклетву Папи на верност а настали су још у 11 веку.

Зукорлићев сарадник Ненад Прокић је од 2014. године на положају Саветника за хуманитарне послове у амбасади Сувереног војног малтешког реда у Републици Србији. Прокић је оснивач и први председник Групе пријатељства са Малтешким витешким редом у Парламенту Србије.

Принц и Велики мајстор Сувереног војног реда Светог Јована од Јерусалима, Родоса и Малте, фра Метју Фестинг, одликовао је Ненада Прокића витешким Крстом Великог Официра “ПРО МЕРИТО МЕЛИТЕНСИ” Сувереног малтешког Реда у јуну 2012. године.

Иначе, Прокић је крајем прошле године за Санџак Пресс изјавио да је напустио масонерију:

"Ја сам био на 33. степену у масонерији. Једна од најјачих и најстаријих масонерија у Европи је Турска. Изашао сам пре осам година, јер је та група људи упала у оно у шта упада већина таквих група у Србији – свађе, подметања и корупција", рекао је Прокић који је на изборној скупштини СПП објаснио да је Србин римокатоличке вероисповести, али да му је једини лидер Муфтија Зукорлић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti