Fajter

Politika

БОЈАН КОСТРЕШ: Неправда је што грађани имају рокове за ПЛАЋАЊЕ ПОРЕЗА, а ЦРКВА и даље ОДБИЈА да плати порез

Autor: Фајтер / Бета.рс / 19.09.2017.

Генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш изјавио је данас да је "крајње неправедно" да грађани имају обавезу и рок да плате порез на имовину, а црква и даље јавно одбија да плати тај порез.

"Зато позивамо Министарство државне управе и локалне самоуправе и Министарство финансија да приликом најављеног пописа непокретности у 40 локалних самоуправа, са циљем да се утврди ко не плаћа порез, обавезно имају у виду и ту имовину", навео је Костреш у саопштењу.

Према његовим речима, више је него неправедно да се грађанима обрачунава камата ако касне приликом уплате пореза за једини стан или кућу у којој живе, док са друге стране црква јавно одбија да плати порез на бројне објекте, оранице и шуме којима располаже.

"Наредно питање за оба министарства јесте да ли ће се и цркви обрачунати и наплатити затезна камата на све што дугује до сада, будући да такав аршин важи за грађане, од чијег пореза се још и издвајају средства за пензијско, инвалидско и здравствено осигурање свештеника и верских службеника", упитао је Костреш.

Он је додао да ЛСВ подсебно скреће пажњу Министарству финансија и Пореској управи на то да црква није у систему ПДВ-а, иако према наводима појединих медија зарађује преко стотину милиона евра годишње.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti