Fajter

Kultura

ПРАЗНИК ПИСАНЕ РЕЧИ: Данас почиње 30. Међународни сајам књига у Москви, на штанду Србије обележава се 250 година од рођења Филипа Вишњића

Autor: Фајтер / Агенције / од 06.09.2017.

У Москви данас почиње 30. Међународни сајам књига на којем ће, у организацији Минстарства културе и информисања, учествовати и Србија.

На штанду Републике Србије биће изложене књиге српских писаца преведене на руски језик, избор из савремене књижевне и теоријске продукције, нови томови сабраних дела српских класика и монографска литература.

Део програма Московског сајма су панели поводом два јубилеја: 250 година од рођења Филипа Вишњића и 125 година од рођења Иве Андрића.

О односу песничке традиције и савремене поезије у српској књижевности и о лирском у делу Иве Андрића говориће професор Филолошког факултета и управник Универзитетске библиотеке у Београду Александар Јерков и песник Драган Јовановић Данилов.

Како је најавило Министарство културе и информисања, биће одржан и разговор са руским издавачима који објављују дела аутора из Србије.

За Сајам књига у Москви припремљени су каталог "Србија чита/Читај Србију" у ком се за превођење препоручују књиге свих жанрова које су у последње две године добиле најугледније награде, електронски адресар издавача, промотивни видео и програмска брошура "Дијалози".

Програмско представљање српске књижевности и издаваштва поверено је Библиотеци града Београда, а техничка реализација Привредној комори Србије.

Међународни сајам књига у Москви траје до недеље, 10. септембра.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti