Fajter

Kultura

ОКИН'О САМ ДОТРАЧКИ: Харвард формирао курс ИГРА ПРЕСТОЛА, а ево и због чега! (ГИФ)

Autor: Фајтер / rt.com / од 02.06.2017.

Универзитет Харвард да ће нови смер "Игра престола" привући велики број оних који желе да уче о средњевековној историји, на основу које је и рађена и сада већ култна серија.

"Права игра престола: Од модерног мита до средњевековног модела" је смер или курс који ће вући паралелу између једног од најпознатијих серијала епске фантастике и аутентичне, авроазијске историје од 400. до 1500. године. 

Посебан фокус ће бити на "архетипским карактерима, односно ликовима, попут краљева, добре жене, другог сина, авантуристе, и томе слично - са аутентичним дијалозима из средњевековне историје, литературе и легенде."

Курс ће држати Шон Гилсдорф, историчар средњевековне историје и директор срдњевековних студија на Харварду. Поред њега ће предавати и Рача Киракозијан, професор неачког и студија о религији. 

"Игра престола одлично дрматизује све што се дешавало на средњевековном двору. Тензија која влада између краљице и младе девојке која се удаје за њеног сина је нека врста "Очајне домаћице из 10. века у Немачкој", рекао је Гилсдорф магазину "Тајм". 

Курс ће се фокусирати на митологију и легенде са свих страна света, укључујући и митологију Немачке, али и исламског света. 

Иако је циљ овог курса да привуче фанове серије, он је део много већег тренда који се појавио у образовним институцијама у САД, које желе да привуку што више људи на друштвене науке. 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti