Fajter

Kultura

МОЖДА ГА СЕ СЕЋАТЕ: После 10 ГОДИНА перипетија ОТВОРЕН Музеј савремене уметности у Београду! Дупло мање времена било је потребно да се ИЗГРАДИ, али да не цепидлачимо..

Autor: Фајтер / Бета.рс / 20.10.2017.

Реновирана зграда Музеја савремене уметности у Београду отворена је данас у 10 часова изложбом под називом "Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности".

Бројни грађани били су испред Музеја непосредно пре отварања, а реновирану зграду су први посетили министар културе Владан Вукосављевић и бивши министар културе Иван Тасовац.

Зграда Музеја савремене уметности дело је архитеката Ивана Антића и Иванке Распоповић, зидана је од 1960. до 1965. године.

За посетиоце је отворена 20. октобра 1965, а затворена 2007. године када је отпочела прва фаза реконструкције и адаптације.

Последња фаза радова завршена је после десет година у септембру 2017, а свечано отварање Музеја савремене уметности одржава се данас поводом обележавања 20. октобра, 73. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Колекција Музеја савремене уметности формира се од 1958. године, а сада броји више од 8.000 дела и представља развоја уметничког стваралаштва 20. и 21. века на простору не само Србије и Балкана.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti