Fajter

Kultura

КАД ТИ КУСТА ЗАПЕЧАТИ УСТА: Босански новинар провоцирао славног српског редитеља питањима о ИЗДАЈИ БОШЊАКА, а онда је уследило класично вербално шамарање! (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Курир.рс / од 29.01.2018.

Прослављени српски редитељ Емир Кустурица свима који га оптужују да је издајник бошњачког народа поручио је да су "историјске незналице".

Наиме, на питање сарајевског новинара како одговара на оптужбе из Сарајева да је издајник бошњачког народа, истакнуо је да од не може бити издајник нечега чему не припада.

Многима се не свиђа тај ваш став. И сами сте рекли "ја сам контроверзан". Неки ће рећи да сте издајник једног народа, конкретно бошњачког?

"То су историјске незналице. Имамо континуирану потребу српског народа да се бори за слободу, и оних који се тако осећају".

А шта ћемо са осећањима оних који тврде да сте издајник?

"Е видите. Ми смо почели овај разговор људски, а ти си га завршио са причом о издаји. Човече Божји, издаја чега?! Хоћеш да ти свој ДНК дам? ДНК говори да ми је породица дошла 1800. године из Источне Европе, а у својој крви имам 12 посто келтске, 6 посто пиринејске, и 80 посто балканске. Према томе, издаја може бити злочин који не застарјева за оне који припадају једном корпусу. Ја немам никакав проблем са муслиманима, ја имам проблем са идеологијом коју је наметнуо Алија Изетбеговић, као прототип те идеје завођења јужнословенских народа, коју је Наполеон започео, који се успјешно обавља данас, гдје се фаворизује албански народа, који јесте фактор дестабилизације од Наполеона до данас.

"Земљаче, сачекај сад... Ја сам из Сарајева отишао 1989. године. И од тада се нисам тамо враћао, изузев пар пута када сам хтео помоћи једној идеји, која се звала мултиетничка БиХ.

             

На питање да ли ће доћи у Сарајево, редитељ је изразио жељу да би радо дошао али да не дели мишљење људи који тамо стварају јавно мњење.

"А то мњење има једну велико непријатељство према Републици Српској, које је настало из везивног ткива љубави према мржњи".

 

(Извор: Фајтер / Курир.рс / од 29.01.2018.)



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti