Fajter

Kultura

ЧЕСТО МУ СЕ ДЕШАВА: Чувени холивудски редитељ Роман Полански поново оптужен за СИЛОВАЊЕ

Autor: Фајтер / Бета.рс / 04.10.2017.

Једна Немица је оптужила познатог филмског режисера Романа Поланског да ју је силовао у швајцарсом одмаралишту Гштаду пре 45 година, кад је била тинејџерка, саопштиле су швајцарске власти.

Полиција и тужилаштво швајцарског града Сент Галена наводе да је Рената Лангер (61) 26. септембра поднела пријаву против Поланског због наводног силовања фебруара 1972. године и да ће случај бити предат судским властима у Берну, надлежним за град Гштад, наводи Асошиејтед прес.

Режисеров адвокат Ерве Темим рекао је данас да зна за нову оптужбу и да о томе још није разговарао с Поланским.

Рената Лангер је ове недеље изјавила за Њујорк тајмс да до сада није хтела да пријави Поланског због бриге за своје родитеље. Њен отац је умро летос, а мајка пре две године.

Полански је 1978. године побегао из САД, где је оптужен да је дрогирао и силовао девојчицу Саманту Гејмер у кући глумца Џека Николсона 1977. године. Режисер је тада признао да је имао сексуални однос с њом и провео је 42 дана у притвору пре него што је пуштен уз кауцију, а затим је побегао у Француску.

Гејмер је у јуну затражила од суда у Лос Анђелесу да затвори случај против Поланског и оконча "40-годишњу казну" коју су, како је рекла, трпели и починитељ и жртва. Она је раније изјавила да је опростила Поланском и више пута рекла да жели да се случај заврши.

Амерички судија одбацио је њен захтев у августу и навео да суд не може да затвори тај случај "само зато што би то било у најбољем интересу жртве".

Полански (84) и данас живи у Француској. Режирао је познате филмове "Кинеска четврт" (1974), "Розмарина беба" (1968), "Пијаниста" (2002), "Теса" (1979), "Писац из сенке" (2010), "Станар" (1976), "Бал вампира" (1967), "Нож у води" (1962) и друге. Осмоструки је добитник награде Цезар, а за "Пијанисту" је награђен Оскаром.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti