Fajter

Hardver

ПРОЦЕСОР 2000 ЕВРА?! Ма вреди сваку пару

Autor: Фајтер / Мондо.рс / од 01.06.2017

Интел са новим процесором задаје велики задатак конкурентим компанијама, видећемо како ће на то одговорити највећи конкурент "AMD".

Интел је ове године одлучио да крене са производњом нових процесора под називом "Core X-series". За разлику од прошле године кад нам је "Intel" представио процесор са 10 језгара, овога пута ћемо видети процесор са чак 18 језгара под именом "i9-7980XE".

Наравно да уз ову звер иде и зверска цена од 2.000 долара/евра, па ће тако они који теже за беспрекорним перформансама тешко доћи у прилику да га поседују! Поред овог процесора "Intel" је најавио и друге "Core i9" процесоре по приступачнијој цени. Интелови "i9" чипови од 10 језгара ће бити најјефтинији са ценом од 1.000 долара/евра, а одатле цене расту са већим бројем процесорских језгара (12, 14, 16, 18 језгара).

Сви нови "i9" чипови имају највећу потрошњу од 140 вати и радни такт од "3.3GHz" па до "4.5GHz" уз "Turbo Boost". "Intel" нам је показао да је спреман за конкуренцију која је на тржишту, својим "i9 X" серијом процесора.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti