Fajter

Ekonomija

Шапчани ће правити седишта за ланборгини, ферари, порше...

Италијанска компанија "Пасубио" отвара погон у Шапцу, где ће за израду кожних седишта за луксузне аутомобиле запослити 500 Шапчана. Клијенти за које раде су Ламборгини, Порше, Јагуар, Феррари, БМВ и Бентли.

Компаније "Пасубио" потписала је уговор са о куповини хале од 5000 метара квадратних у Шапцу, у којој ће покренути производњу.

Мала фирма италијанске породице Прето, основана 1955. године, данас је један од кључних играча на међународном тржишту за прераду коже. До сада су производили само у Италији, а у Шапцу, као првом месту у ком ће пословати ван своје земље, ће одмах , запослити 200, а у наредне три године још 300 Шапчана.

Лука Прето, власник фирме "Пасубио", истиче да су обишли целу Србију у потрази за местом идеалним за своју инвестицију, а да је Шабац због своје географске позиције и одговарајуће хале био најбољи избор.

У плану је да производњу почнемо до јуна, а запослићемо претежно жене које знају да секу и шију кожу. Очекујемо да ће сарадња са Градском управом Шапца бити добра као и до сада, без административних проблема и да ћемо почети са радом у планираним роковима. О озбиљности наше фирме говори и чињеница да су наши клијенти Ламборгини, Порше, Јагуар, Феррари, БМВ и Бентли, напоменуо је Лука Прето.

За градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића, долазак компаније "Пасубио" у Шабац је спој обећаног грађанима и испуњеног. Он је напоменуо да је долазак фирме која сарађује са аутомобилским гигантима, препорука свим потенцијалним инвеститорима да је Шабац добро место за улагање.

Настављамо да испуњавамо обећање о новим радним местима. Као што знате, у Шабац је дошла јапанска компанија Јазаки, највећа инвестиција у Србији, а данас званично можемо да кажемо и да ће "Пасубио" заполити 500 Шапчана. Мало по мало, ми потпуно мењамо пословни амбијент у нашем граду. Ово је данас важан корак, јер смо доказали да смо повољно пословно окружење за озбиљну европску компанију. Шабац има сертификат о повољном пословном окружењу, а његову вредност из дана у дан све више доказујемо, задовољан је градоначелник Шапца.

Према градоначелниковим наводима, у Шапцу ће се ове године, по свему судећи, тражити радник више. У Северозападној радној зони гради се пет фабрика у којима ће се ; запослити 1.900 радника. Највећа је фабрика ; јапанске компаније Јазаки која ће запослити 1.700 Шапчана. Шапчани преговарају са још 11 инвеститора, што је потенцијалних 1.800 радних места.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti