Fajter

Ekonomija

Рок за избор професионалног менаџмента РТБ Бор продужен до краја маја

Autor: Фајтер/Агенције од 27. 04. 2017.

Јавни позив за избор професионалог пословодства за саветовање и управљање Рударско-топионичарским басеном "Бор" истиче сутра али ће бити продужен за још месец дана.

Министар привреде Србије Горана Кнежевић јуче је потвдио да има заинтересовних за управљање борским комбинатом и да ће рок веровато бити продужен на захтев понуђача. Он је рекао да је стигло више понуда за професионално управљање РТБ-ом.

Влада Србије је 28. децембра прошле године расписала јавни позив за избор професионалног менаџмента за РТБ, а понуђачи треба да предложе стратегију развоја тог предузећа, план развоја рударства и металургије, план производње, план смањења трошкова пословања, стратегију продаје производа са пројектованим ценама за кључне производе, број запослених.

Професионални директори биће у свим деловима борског комбината укључујући и руднике бакра и злата у Бору и Мајданпеку и топионици.

РТБ примењује Унапред припремљени план реорганизације (УППР) којим му је држава од отписала дуг од 900 милиона евра. Преостали дуг тог предузећа од 300 милиона евра треба да буде отплаћен у наредних осам година, после једне године грејс периода.

До сада су била три неуспешна покушаја продаје РТБ, а Влада Србије о стратешком партнерству у том предузећу сада преговара с кинеским инвеститорима.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti