Fajter

Ekonomija

ОНЛАЈН РАСИСТИ: Трговински гигант помаже неонацистичким организацијама? Амазон растура робу са злокобним обележјима

Autor: Глас јавности / Ббц / од 12.07.2018.

Према једном извештају, портал за електронску куповину Амазон помаже групама за ширење мржње у продаји робе са нацистичком тематиком, од чега оне зарађују.

Студија је показала да су многе групе за ширење мржње преко Амазонове продавнице продавале своју робу брендирану нацистичком тематиком, између осталог одећу, накит и реплике војних инсигнија.

У студији се наводи да су oдређене групе за ширење мржње такође продавале музику и књиге које величају њихове ставове преко Амазона.

Амазон је сада уклонио неке од огласа и навео да ће „брзо да реагује" против сваког ко прекрши њихова правила.

Извештај који су сачиниле две америчке организације, Партнерство за радне породице и Акциони центар за расу и економију, истраживале су начин на који расисти користе Амазон ради зараде.

Према извештају, Амазонове „споре и недовољно примењиване" смернице су омогућиле многим расистичким, исламофобичним и антисемитским покретима различите начине за зарађивање новца, чиме су проширене и њихове идеје.

Ове две организације су пронашле различиту робу са добро познатим симболима мржње, као што су свастике, слике против црнаца, као и производи са савременом тематиком коју користе расистичке групе.

Аутори, музичари и активисти који отворено пропагирају расизам такође су продавали свој материјал преко Амазона, показује студија.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti