Fajter

Ekonomija

НАСТАВЉА СЕ ШТРАЈК У ГОШИ Вујичић: Нуде нам две опције - да радимо без плате или стечај

Autor: Фајтер/агенције од 31. 07. 2007.

Радници фабрике шинских возила "Гоша" из Смедеревске Паланке одлучили су данас да наставе штрајк који траје дуже од четири месеца, док не добију нову понуду руководства за решавање њихових захтева - исплату заосталих плата, које појединачно износе преко 600.000 динара, повезивање радног стажа и оверу здравствених књижица.

Председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић, изјавио је ФоНету да су радници одлучили да наставе штрајк, јер нису задовољни понуђеним опцијама за решавање кризе.

Опција А је да почнемо да радимо без исплате, а опција Б је да идемо у стечај, рекао је он.

Вујичић је објаснио да су радници остали доследни у захтевима и траже да им се уплати новац, па да почну са производњом.
За стечај кажу да им је боље да приме девет бруто плата за отпремнину и 11 плата на бироу, него да овде седе за џабе или да раде, а да не добију ништа, прецизирао је Вујичић.

Према његовим речима, коначна одлука о судбини фирме није донета јер радници намеравају да се боре свим силама против стечаја.
Вујичић је поручио да се штрајк наставља и да су "све опције на столу, укључујући и оне најрадикалније".

Можда ћемо поново да активирамо штрајк глађу или поново да блокирамо пружни прелаз на Међународном коридору 10. Све то зависи од данашње понуде генералног директора Милутина Шћепановића, истакао је Вујичић.

Он је, међутим, оценио да је та понуда "заглупљивање народа и заваравање Агенције за мирно решаване спорова", наводећи да од ње не очекује ништа.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti