Fajter

Ekonomija

Ер Србија отпушта 30 заспослених

Autor: Фајтери/агенције од 28. 07. 2017.

Авиокомпанија Ер Србија одлучила је да уручи отказе за 30 радника комерцијале, проглашених технолошким вишком.

У Програму решавања вишка запослених у Ер Србији, у који је лист Данас имао увид, назначено је да до отпуштања долази "због рационализације трошкова пословања".

Менаџмент жели да заради што више новца, а најлакши начин је да отпусти један број запослених који раде на неодређено. Чини се да је послодавац из Уједињених Арапских Емирата спреман да Ер Сербију сведе на ниво нискотарифне компаније, кроз укидање оброка на летовима и увођење чекирања преко агенција, тврди неименовани саговорник Данаса.

Власник 49 одсто Ер Србије је компанија Етихад, која је у прошлој години забележила губитак од 1,87 милијарди долара.

Председник Надзорног одбора авиопревозника Ер Србија Синиша Мали потврдио је данас да ће бити отпуштања у компанији, али је истакао и да да је она профитабилна и стабилна.

"Све је то нормално, све је то део процеса где покушавате да смањите трошкове са једне стране и повећате профит са друге стране. Ер Србија је стабилна, по сваком параметру смо бољи него прошле године, и по питањуу профитабилности и по питању нових километара које летимо", казао је Мали новинарима у Београду.

Мали тврди да се губици Етихада превасходно односе на пословање Алиталије и Ер Берлина, као и да Ер Србија није планирала укидање линије до Њујока, јер за њу влада велико интересовање.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti