Fajter

Ekonomija

Бивши фудбалер "романтичара" купио "Беохемију"

Autor: Фајрер/Блиц.рс од 07. 04. 2017.

Компанија "Престон" из Новог Сада, чији је власник Давор Милићевић, купила је "Беохемију Инхем" за 2,5 милијарди динара. Почетна цена била је 5,1 милијарда динара, а Милићевић је био једини такмац на јавном надметању.

"Беохемија" је једна од највећих компанија за производњу кућне хемије, а њени производи су одлично заступљени на тржишту Србије и региона.

"Престон" је холдинг компанија послује већ 10 година и има чине четири фирме. Прошле године купила је и словеначки трговачки ланац "Меркур", чиме је у власништво добила и шопинг центре у Београду и Новом Саду. Компанија је почео као транспортно-логистички центар, а куповином "Беохемије" сада у саставу постоји и производни део. За само неколико година постала једна од водећих фирми у својој области, са огромним возним парком, позната и по трговини нафтним дериватима, ђубривом, пестицидима и шећерном репом.

У "Беохемији Инхем" у Зрењанину, где се производња одвијала и у стечају, тренутно је запослено 250 радника и, према најави Милићевића, сви ће остати на својим радним местима. Најпознатији брендови фирме су "деус" и "дуел".

Власник компаније, Врбашанин Давор Милићевић некада се бавио спортом, био је мање познати фудбалер у Србији.  играо је и  у ОФК Београду.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti