Fajter

Ekonomija

БАБОЈЕБАЦ и не звучи тако лоше: Ко је Лилијен Бетанкур, најбогатија дама у ИСТОРИЈИ ПЛАНЕТЕ?

Autor: Фајтер / ibtimes.co.uk / од 20.06.2017.

Једна од најпознатијих дама у Француској, најбогатија жена на планети а уједно и у историји, власница познатог козметичког бренда " L'Oreal" је обавијена мистеријом.

Њено име је Лилијен Бетанкур и има 94 године. Али оно што све мушкарце занима више од година страости је у њеном случају банковни конто. 

Лилјен је наследница чувене француске фирме за производњу козметике "Лореал", коју основао њен отац 1909. године. Ова дама поседује 33 процента укупног богатства ове компаније, што је довољно за прво место на листи најбогатијих жена, а 14. место на Форбсовој листи најбогатијих људи на планети Земљи. 

Зна се да је Лилијен рођена у Паризу 1922. године, а да је ушла у породични бизнис са само 15 година, и то као приправница у очевој фирми. У жижу јавности дошла је 2012. године када је њено место у одбору компаније заузео њен унук. Била је удата за француског политичара Андреа Бетанкура, који је познат по учешћу фашистичкој организацији ЦСАР.

Скандал који је потресао Француску је ставио Лилијен под лупу јавности. Она је постала ктитор или спонзор фотографа Франсоа Мари Банијера, коме је у периоду од неколико година поклонила дарове у вредности од 1.3 милијарде евра. Након тога је њена ћерка тужила Бенијера због искоришћавања старијег лица ради прибављања добити. Међу онима које су оптуживали за искоришћавање ове даме зарад личне добити нашао се и бивши председник Француске Никола Саркози, мада је он негирао све оптужбе.

Иначе, укупно богатство ове баке се процењује на 32 милијарде евра! 

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti