Fajter

Bosna i Hercegovina

ЦРНАДАК О ПОСЕТИ ЛАВРОВА: Ово ће учврстити односе БиХ и РС; Русија се неће мешати у наше изборе, ово је знак нашег пријатељства

Autor: Фајтер / Радиосарајево.ба / од 20.09.2018.

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак тврди да је посета шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Босни и Херцеговини знак подршке и пријатељства, а не мешања Русије у изборе у нашој земљи.

Истичући да ће Лавров сутра боравити у Сарајеву, Источном Сарајеву и Бањој Луци, Црнадак је оценио да је то значајан догађај, јер је Русија “пријатељска земља, важан геополитички фактор и вањскотрговински партнер за БиХ”.

"Увјерен сам да ће сутрашња посјета учврстити везе с БиХ и РС", рекао је Црнадак на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Кључне теме разговора са министом спољних послова Русије биће, каже, економија, мутилатерална сарадња, као и подршка коју Русија даје Дејтонском споразуму.

Планирано је да Лавров посету почне у Источном Сарајеву. У Сарајеву ће се састати са члановима Председништва БиХ, након тога и са министром спољних послова БиХ Игором Црнатком, а биће потписан и план сарадње два министарства.

У Бањалуци ће у послеподневним сатима разговарати с председником РС-а Милорадом Додиком те посетити руско-српски центар и цркву.

"То што је посјета у самом срцу кампање јесте знак подршке свима нама овђе и знак нашег пријатељства. Сигуран сам да се Русија неће мијешати у ове изборе и да та важна посјета буде искориштена у предизборне сврхе с било које стране", рекао је шеф бх.дипломатије.

 

Фајтер / Радиосарајево.ба / од 20.09.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti