Fajter

Svet

UHAPŠENO 160 OSOBA U "OPERACIJI IZOLACIJA": Italijanska POLICIJA zadala težak udarac MAFIJI!

Autor: Glas javnosti

U velikoj akciji italijanske policije od jutros je na celoj teritoriji Italije uhapšeno 160 pripadnika mafije i različitih kriminalnih organizacija koje se terete za trgovinu droge i pljačke.

Kako prenose italijanski mediji, ova hapšenja imaju za cilj u raznim aspektima razbiju organizovani kriminal, pokušavajući da ga razoružaju u sektorima najkorisnijim za njegov opstanak.

Između Rima, Salerna i Milana izvršeno je 80 hapšenja zbog masovne trgovine drogom na veliko i dilovanje droge. Samo u Lombardiji, između Milana, Monze i Torina po nalogu su uhapšene 24 osobe od jutros. Tokom ove akcije, pripadnici policije su zaplenili automobile, nakit i gotovinu, pa čak i konje iz škole jahanja koju su zatvorili, a za koju se takođe smatra da je kupljena od novca stečenim od prodaje droge. 

U gradu Lečeu uhapšeni su članovi kalabrijske kriminalne organizacije “Ndrangeta” koji su delovali u Lombardi i uopšte severnom delu Italije. Kako je najavljeno, u toku su hvatanja 10 zločinačkih udruženja mafijaškog tipa. Na teritoriji od regije Emilija do Katanije izvršeno je još 70 hapšenja osoba optuženih za krađu, pljačku i krivična dela koja se odnose na poreklo imovine. 

Kriminal uprkos pandemiji virusa

Tokom zaključavanja, pažnja policije bila je posebno usmerena na mafije. Uprkos padu aktivnosti trgovine drogom tokom zaključavanja, kriminalne organizacije pronašle su nove načine za širenje i preživljavanje.

Zbog trgovine droge koja se odvijala u periodu pandemije i uprkos epidemiološkim merama koje su bile izričite u borbi protiv korona virusa, ova akcija je imenovana u "Operacija Izolacija" i u nju je bilo uključeno 750 policajaca svih italijanskih službi. Šef policije u Mesini izjavio je da su sve istražne strukture policije, u sinergiji sa pravosudnim vlastima, sarađivale u sprovođenju istrage koja je trajala mesecima unazad i da su neprestano posvećene praćenju kriminalnih aktivnosti na celokupnoj teritoriji Italije. 

(Glas javnosti)SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti